Jesień to pora roku na warzywa i owoce, które dostarczają organizmowi potrzebnych witamin. Klasa trzecia wraz z uczniami klasy integracyjnej przygotowała, na drugie śniadanie kilka smakowitych pomysłów na jesienne kanapki. Wszyscy z zaangażowaniem przystąpili do przygotowania kanapek z produktów znalazła się sałata, ogórek, rzodkiewka, pomidor i szczypiorek. Te specjały sprawiły, że kanapki były smaczne, kolorowe, a przede wszystkim zdrowe. Przygotowując kanapki uczniowie mieli okazję do rozwijania wyobraźni i kreatywności. Dzieci dowiedziały się, że posiłek bogaty w owoce i warzywa jest bardzo ważny dla zdrowia człowieka i ma związek z osiąganiem większych sukcesów w nauce. Na koniec zajęć wspólnie przygotowaliśmy stół i zjedliśmy śniadanie. Takie zajęcia integrują grupę oraz utrwalają pozytywne relacje między uczniami.