Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. To święto ma na celu celebrowanie popularnego deseru, jakim są gofry.
Początki gofrów sięgają XIII wieku, kiedy to były przygotowywane w klasztorach w Belgii i Francji. Współcześnie gofry są dostępne w wielu różnych wersjach i smakach, od tradycyjnych wafli aż po kreatywne wersje z dodatkami jak owoce, bita śmietana, lody czy czekolada.
Obchody Dnia Gofra są doskonałą okazją do spróbowania nowych odmian gofrów, dzielenia się przepisami i wskazówkami dotyczącymi przygotowywania gofrów, oraz cieszenia się smakiem tego pysznego deseru w towarzystwie bliskich i przyjaciół.
Jak dzień obchodzony był w Szkole:
Klasa I i II także szykowała smakołyki.
Oczywiście grupa Biedronek z Naszego Przedszkola także obchodziła ten słodki dzień z uśmiechami na twarzach.